Het ontstaan van het merk Guess

16-01-2013 - Jeroen Zwart

Guess vindt zijn oorsprong in 1981 in Los Angeles. Het merk is dus al weer ruim 30 jaar oud en heel populair. Hoe is het allemaal begonnen voor Guess en hoe zijn ze zo populair geworden?

Paul Marciano en Maurice Marciano waren de mensen die Guess hebben opgericht. In 1982 begonnen de gebroeders met adverteren en later introduceerden ze de karakteristieke zwart-wit reclames voor het merk. Mede dankzij de advertentiecampagnes is Guess zo bekend en groot geworden.

In de jaren ’80 was Guess een van de populairste jeans merken van de wereld. Ze waren een van de eerste merken met zogenaamde ‘designer jeans’. Dat zijn broeken waarop het logo van de ontwerper staat.

Daarna kwam er een verval voor Guess, dankzij de opkomst van merken zoals Calvin Klein, Diesel en Tommy Hilfiger. De verkopen daalden en Guess moest iets bedenken waardoor het merk weer populair zou worden. Daarom gingen ze een andere stijl hanteren en dat werkte. Guess werd weer populairder en de omzet ging omhoog, mede dankzij grote marketingcampagnes die miljoenen dollars kostten.

Dameskleding-online.com heeft een ruim assortiment aan Guess dameskleding. Zo hebben we onder meer jurken, jeans, hoge hakken en pumps. Profiteer van hoge kortingen en bestel vandaag nog je Guess dameskleding!

Geplaatst in categorieën: Zalando.nl

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht